ΑρχικήMαρούσιΑυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Βόλτα στα εκλογικά κέντρα του Βορείου Τομέα

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Βόλτα στα εκλογικά κέντρα του Βορείου Τομέα

Αν και ο καιρός έκανε τη… χάρη να διευκολύνει την εκλογική διαδικασία, απ’ ότι φαίνεται η ηλιόλουστη Κυριακή δεν παρακίνησε πολλούς να προσέλθουν στις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών 2023.

Σύμφωνα με τις αναφορές από τους δικαστικούς αντιπροσώπους στο 67% των τμημάτων, μέχρι τις 2:30 το μεσημέρι έχουν ψηφίσει 2.133.692 πολίτες, με το ποσοστό συμμετοχής να βρίσκεται μόλις στο 32,1%.

Η εικόνα αυτή έγινε εμφανής και σε εκλογικά κέντρα του Βορείου Τομέα. Αν και οι εικόνες του Χ-τύπου από το 3ο Γενικό Λύκειο Κηφισιάς και από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αμαρουσίου μαρτυρούν μειωμένη προσέλευση, είναι γεγονός ότι υπάρχει θετικό κλίμα και συνεργασία ανάμεσα σε εκπροσώπους, εκλογείς και δικαστικούς αντιπροσώπους και η διαδικασία κυλά ομαλά μέχρι στιγμής.

 

Πού ψήφισαν οι Δήμαρχοι

“Σήμερα αποφασίζουμε για την πόλη μας, αποφασίζουμε για την καθημερινότητα μας, αποφασίζουμε για την ποιότητα της ζωής μας. Για αυτό η συμμετοχή είναι σημαντική. Κάντε συνειδητά και ώριμα την επιλογή σας και ψηφίστε όσες και όσους θεωρείτε τους καλύτερους να σας εκπροσωπήσουν.”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, κ. Νίκος Μπάμπαλος μετά την άσκηση του προσωπικού του εκλογικού δικαιώματος.

Το εκλογικό του δικαίωμα άσκησε ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας – Συμμαχία Πολιτών Κηφισιάς – Νέας Ερυθραίας – Εκάλης», ο οποίος προσήλθε στο 2634 εκλογικό τμήμα στο 2ο Λύκειο Κηφισιάς για να ψηφίσει.

Στο 1ο Πειραματικό Γενικό Λύκειο Αμαρουσίου ψήφισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και επικεφαλής του Συνδυασμού “Το Μαρούσι Ψηλά!”, Θεόδωρος Αμπατζόγλου

Ο κ. Θ. Αμπατζόγλου μετά το πέρας της διαδικασίας δήλωσε:

«Η ψηφοφορία σε όλα τα εκλογικά τμήματα της πόλης διεξάγεται κανονικά.
Σήμερα είναι ο λόγος στους πολίτες.
Σήμερα οι πολίτες αποφασίζουν.
Είμαι βέβαιος ότι θα πάνε το Μαρούσι Ψηλά!»

Στην Κηφισιά ψήφισε ο Κ. Μητσοτάκης

Στο 1ο Λύκειο Κηφισιάς άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.Τον Πρωθυπουργό υποδέχτηκε στο προαύλιο του σχολείου ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Ν. Χαρδαλιάς.

«Σήμερα είναι η μεγάλη γιορτή της αυτοδιοίκησης. Ψηφίζουμε για δημάρχους, ψηφίζουμε για περιφερειάρχες, ψηφίζουμε για μία καλύτερη καθημερινότητα, για ποιοτικές υπηρεσίες πρόνοιας, υγείας, για αναπτυξιακή δυναμική.

Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει κρύψει ότι έχει δώσει πολιτική διάσταση στις εκλογές για τις 13 Περιφέρειες της χώρας και τους τρεις μεγάλους δήμους και αυτό διότι θέλουμε, πρωτίστως στις Περιφέρειες, να εκλέξουμε ανθρώπους οι οποίοι να ασπάζονται το όραμα μας για μία καλύτερη Ελλάδα με έντονη αναπτυξιακή δυναμική.

Από κει και πέρα, οι πολίτες θα επιλέξουν ελεύθερα τους τοπικούς άρχοντες που αυτοί θα κρίνουν ότι θα μπορέσουν να εξυπηρετήσουν καλύτερα τις δικές τους ανάγκες. Η κυβέρνηση έχει στηρίξει την Τοπική Αυτοδιοίκηση με πολλά νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και έχει προσθέσει μάλιστα και με το πρόσφατο νομοσχέδιο νέες διατάξεις που αφορούν τη διαφάνεια και τη λογοδοσία των δήμων.

Από κει και πέρα, η κρίση περνά στα χέρια των πολιτών. Και ως προς τον πολιτικό απολογισμό αυτής της κάλπης, θα έχουμε την ευκαιρία να τον κάνουμε σήμερα το βράδυ. Καλημέρα σε όλες και σε όλους και καλή επιτυχία σε όλους τους υποψηφίους», δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος.

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ