«Αλλοτινές Πατρίδες» 2023 με εκδηλώσεις από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου στη Νέα Ερυθραία

0
9

“Πολυήμερες εκδηλώσεις τιμής και μνήμης διοργανώνει το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας για μια ακόμη χρονιά, μέσω του θεσμού «Αλλοτινές Πατρίδες».

Το πρόγραμμα διαρκεί από τις 10 έως τις 17 Σεπτεμβρίου με εκδηλώσεις στους εξής χώρους:

  • Βίλλα Κώστα, Λουκή Ακρίτα 4
  • ∆ηµοτικό Θέατρο Ν. Ερυθραίας, Ιωάννας ∆ρυµπέτη & Κερκύρας
  • ∆ηµοτικό Στάδιο Νέας Ερυθραίας «Φώτης Βαρδαξής»,Γυµναστηρίου 9 Μορτερό
  • Πλατεία 28ης Οκτωβρίου
  • Κλειστό Γυμναστήριο Νέας Ερυθραίας «Στέλιος Καλαϊτζής»

Δείτε όλο το πρόγραμμα ΕΔΩ

Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γ. Θωμάκος αναφέρει σχετικά: “Στον Δήμο Κηφισιάς συνεχίζονται όπως κάθε χρόνο τις καθιερωμένες εκδηλώσεις σφυρηλάτησης της ενεργητικής μνήμης μέσω του θεσμού «Αλλοτινές Πατρίδες» του ΚΕΜΜΕ, μετά και από τη βαριά επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή.  Ο αγώνας της «μνήμης» της Μικρασιατικής Ιστορίας και του Πολιτισμού ενάντια στη «λήθη», είναι διαρκής και αδιάκοπος. Μοιραζόμαστε κάθε Σεπτέμβριο τις μικρασιάτικες παραδόσεις, προκαλώντας μια υγιή κοινωνική αλληλεπίδραση, που ωφελεί όλους τους πολίτες. Συγχαρητήρια στους θεματοφύλακες της πολύτιμης μικρασιατικής κληρονομιάς, το Δ.Σ. του Κ.Ε.Μ.Μ.Ε. και την πρόεδρό του Έφη Κούτση, καθώς και στους Μικρασιατικούς Συλλόγους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας.”

Από την πλευρά της η Πρόεδρος του ΚΕΜΜΕ κα Έφη Κούτση σχολιάζει: “Λουλούδια στο Αιγαίο. Κάθε µνήµη , κάθε τραγούδι, κάθε λέξη γίνεται λουλούδι που πέφτει στη θάλασσα να πάει να ξαποστάσει πάνω στα ιερά των Μικρασιατών προγόνων κόκκαλα και µε σεβασµό να τους λέει, πως δεν τους λησµονάµε. ∆αφνόφυλλα στέλνονται στα βουνά και τους κάµπους, στις πόλεις και τα χωριά να µοσχοµυρίσουν οι τόποι ευωδιά µνηµοσύνης, κάθε φορά που ηχεί το όνοµά τους. Ο χάρτης της Μικρασίας ανασταίνεται και γράφει ονόµατα ελληνικά, έτσι όπως µε δύναµη και σθένος τα περιέσωζαν οι Έλληνες εκεί.Κάθε Σεπτέµβρη που το Κέντρο Έρευνας και Μελέτης της Μικρασιατικής Ερυθραίας (Κ.Ε.Μ.Μ.Ε.) διοργανώνει τις «ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΠΑΤΡΙ∆ΕΣ», άνθη και δάφνες ραίνουν ψυχές και χώµατα της Μικρασίας. Ελάτε µαζί µας στις εκδηλώσεις µας να αποδώσουµε τιµή σε αυτό που χάθηκε, αλλά ακόµη είναι και θα είναι µια πληγή που αιµορραγεί στην ελληνική συνείδηση.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ