«Ιαπωνικός Πολιτισμός και Διατροφή»: Όσα έγιναν στην εκδήλωση του Δήμου Αμαρουσίου

0
19

“Σε μία ενδιαφέρουσα και ξεχωριστή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν δεκάδες πολίτες και φίλοι του Ιαπωνικού πολιτισμού, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, την Κυριακή 18 Ιουνίου 2023, με θέμα: «Ιαπωνικός Πολιτισμός & Διατροφή».

Τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Θεόδωρο Αμπατζόγλου εκπροσώπησε η Αντιδήμαρχος Δημοσίων Σχέσεων Ρένα Χαλιώτη, μεταφέροντας τον εγκάρδιο χαιρετισμό του προς τους παριστάμενους και κάνοντας ειδική αναφορά στις σχέσεις φιλίας που συνδέουν τους δύο λαούς με την μακραίωνη ιστορία και το μοναδικό  πολιτισμό.
Αναφερόμενη στην συγγραφέα Τίνα Μαυροπούλου, του μοναδικού βιβλίου στην Ελλάδα με «σπιτικές ιαπωνικές συνταγές» την συνεχάρη για την εξαιρετική πρωτοβουλία της, αναφέροντας ότι μυεί τους αναγνώστες στα μυστικά της Ιαπωνικής Διατροφής.

Την  εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Μορφωτικός Ακόλουθος της Ιαπωνικής Πρεσβείας στην Ελλάδα Mr Shiratori Koο οποίος καλησπέρισε το κοινό στα Ελληνικά και στη συνέχεια με τη βοήθεια μεταφράστριας αναφέρθηκε στην Ελληνική κουζίνα, δηλώνοντας λάτρης του ελληνικού ελαιόλαδου, ενώ εξέφρασε τη χαρά του για το βιβλίο της συγγραφέως Τίνας Μαυροπούλου.

Στην εκδήλωση μίλησαν η Ντίνα Αναστασιάδου,(Πρόεδρος Ελληνοϊαπωνικού Συνδέσμου, γλύπτρια, ζωγράφος sumi-e) για τον Ιαπωνικό πολιτισμό και τη διατροφή στη σύγχρονη Ιαπωνίαο Κώστας Τζαλλήλας (Chef μακροβιοτικής διατροφής) για τις Ιαπωνικές πρώτες ύλες και παραδόσεις που αλληλοεπιδρούν με την Ελληνική κουζίνα και η  Τίνα Μαυροπούλου.

Παραδοσιακή ιαπωνική μουσική διάνθισε την εκδήλωση με τον Δημήτρη Ραπακούσιο, που  έπαιξε με το ιαπωνικό φλάουτο shakuhachi και  samisen.

Παραβρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Λουκία Κεφαλογιάννη, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Σμυρνής, ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ Πέτρος Κόνιαρης και η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Βουρλάκη, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Γιάννης Νικολαράκος και Παναγιώτης Καπνόριζας και ο πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κων/νος Ζαπαντιώτης.

Σε όλους τους παρευρισκόμενους  προσφέρθηκε sushi από το εστιατόριο Demetra και Daifuku mochi, ένα ιαπωνικό γλυκό, φτιαγμένο από την Τίνα Μαυροπούλου.         

 

          

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ