Επίσκεψη Πατούλη στη Μεταμόρφωση

0
18

“Στο Δήμο Μεταμόρφωσης βρέθηκε την Πέμπτη ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης, στο πλαίσιο των περιοδειών που έχει ξεκινήσει σε όλη την Αττική με σκοπό να ενημερωθεί για την πορεία υλοποίησης σημαντικών έργων, υποδομών και δράσεων που πραγματοποιούνται με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, αλλά και για τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

Η Περιφέρεια Αττικής έχει χρηματοδοτήσει στο Δήμο Μεταμόρφωσης κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική περίοδο, μέσω προγραμμάτων και χρηματοδοτικών εργαλείων (ΠΕΠ Αττικής, ίδιοι πόροι, κ.τ.λ.π.) έργα, με προϋπολογισμό που αγγίζει τα περίπου 11 εκ. ευρώ. Πρόκειται για έργα που είτε έχουν ολοκληρωθεί, είτε εκτελούνται, είτε βρίσκονται υπό δημοπράτηση, ή είναι μεσοπρόθεσμης ωρίμανσης.

Κατά την περιοδεία του ο κ. Πατούλης είχε συνάντηση εργασίας στο Δημαρχείο της πόλης με τον Δήμαρχο Μεταμόρφωσης Σ. Σαραούδα, παρουσία Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου, με αντικείμενο την πορεία των χρηματοδοτούμενων από την Περιφέρεια έργων που είναι σε εξέλιξη, αλλά και το σχεδιασμό παρεμβάσεων έργων για την επόμενη προγραμματική περίοδο, βάσει των τοπικών αναγκών.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Δημαρχείο ο κ. Πατούλης παρέδωσε στον κ. Σαραούδα 1 σύγχρονο απορριμματοφόρο συγκέντρωσης βιοαποβλήτων και καφέ κάδους, στο πλαίσιο του σχετικού προγράμματος που υλοποιεί η Περιφέρεια και στους 66 Δήμους της Αττικής, με στόχο την ενίσχυση της ανακύκλωσης.

Επίσης Περιφερειάρχης και Δήμαρχος υπέγραψαν και Προγραμματικές Συμβάσεις οι οποίες προβλέπουν τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια, μελετών:

  1. 1. Για την προσθήκη ενός ορόφου σε όλους τους βρεφικούς, βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του Δήμου, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 560 χιλιάδων ευρώ και
  2. Για την προσθήκη 2 ορόφων πάνω από τα Δημοτικά Ιατρεία της Μεταμόρφωσης, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 330 χιλιάδων ευρώ.

Επίσκεψη Περιφερειάρχη σε σημαντικά έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στη Μεταμόρφωση

Τη βούληση της διοίκησης της Περιφέρειας να συνεχίσει να επενδύει στην αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των σχολικών υποδομών σε όλη την Αττική, διαμήνυσε ο Περιφερειάρχης κατά την επίσκεψη του στο υπερσύγχρονο σχολικό συγκρότημα με βιοκλιματικές προδιαγραφές του 2ου Λυκείου Μεταμόρφωσης, ένα έργο που ολοκληρώθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας συνολικού πορυπολογισμού περίπου 3 εκ. ευρώ, μέσω του ΠΕΠ Αττική 2014-2020. Πρόκειται για ένα σχολείο βιοκλιματικό στο οποίο λειτουργούν φωτοβολταικά συστήματα, φιλικά προς το περιβάλλον. Το έργο, έχει χαρακτηρισθεί ως πρότυπο σε εθνικό επίπεδο. Τον κ. Πατούλη υποδέχθηκε ο διευθυντής του σχολείου κ. Σχοινάς ο οποίος τον ξενάγησε στις εγκαταστάσεις συμπεριλαμβανομένου και του σημείου που έχει αναδειχθεί το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο. Κατά την επίσκεψη στο σχολείο συζητήθηκε και η δυνατότητα να κατασκευαστεί σε έκταση εντός του αύλειου χώρου του σχολείου, κλειστό γήπεδο, με τον κ. Πατούλη να αντιμετωπίζει θετικά αυτή την πρόταση και προς αυτή την κατεύθυνση κάλεσε τον Δήμαρχο να φέρει ώριμη μελέτη για το έργο, προκειμένου να δρομολογηθεί η υλοποίηση του.

Ακολούθως πήγε στο 1ο ΓΕΛ Μεταμόρφωσης όπου με χρηματοδότηση της Περιφέρειας έγιναν έργα ενεργειακής αναβάθμισης ενώ στη συνέχεια πήγε στα υπό εξέλιξη έργα διαμόρφωσης κόμβων των οδών Τατοΐου και Δροσίνη, κοντά στη συμβολή τους με την Αττική Οδό, συνολικού προϋπολογισμού 550 χιλιάδων ευρώ. Τα έργα που χρηματοδοτεί η περιφέρεια προβλέπουν την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής αλλά και την κατασκευή πεζοδρομίων και αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο.  Ο κ. Πατούλης επισκέφθηκε και το σημείο της Εθνικής Οδού όπου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η τοποθέτηση ηχοπετασμάτων, συνολικού προϋπολογισμού περίπου 1.5 εκ. ευρώ.

Στο Χατζηπατέρειο Κέντρο ο Περιφερειάρχης

Το Χατζηπατέρειο Κέντρο Αποκατάστασης & Στήριξης Παιδιού στη Μεταμόρφωση, επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Μεταμόρφωση.

Το Κέντρο χρηματοδοτείται με πόρους από το επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής(ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020) ύψους 1.2 εκ. ευρώ. Τον κο Πατούλη υποδέχθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Χατζηπατέρειου», ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Μ. Αγιασμένος και ο Γ. Δ/ντής Α. Μαριανός οι οποίοι, τον ξενάγησαν στις εγκαταστάσεις της δομής.

Επισημαίνεται πως οι υπηρεσίες του Κέντρου, απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 2,5 έως 12 ετών και ξεκινούν από την πρώιμη παρέμβαση με ομαδικό πρόγραμμα αποκατάστασης, με εκμάθηση δραστηριοτήτων καθημερινής ζωής, ειδική αγωγή, ατομική ή/και ομαδική άσκηση, εκπαίδευση αυτοεξυπηρέτησης, δημιουργική απασχόληση, δραστηριότητες κοινωνικοποίησης, προγράμματα ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης, κτλ.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής, εξήρε την συμβολή του προσωπικού στη σωματική, ψυχική και κοινωνική αποκατάσταση των παιδιών με αναπηρία, υπογραμμίζοντας πως η αμέριστη στήριξη της Περιφέρειας Αττικής στο σημαντικό έργο του Κέντρου, θα συνεχιστεί.

«Η Περιφέρεια Αττικής, στέκεται δίπλα στις δομές φροντίδας των παιδιών με αναπηρία, ως αρωγός και υποστηρικτής του έργου τους, με σκοπό τη συνεχή και έμπρακτη στήριξη τόσο στα παιδιά όσο και στις οικογένειές τους» ανέφερε και πρόσθεσε πως στο νέο ΕΣΠΑ στόχος της διοίκησης είναι το ποσό που θα διασφαλιστεί για τη χρηματοδότηση κοινωνικών δομών και κέντρων στήριξης ατόμων με αναπηρία, να είναι αυξημένο.

Υπενθυμίζεται ότι η Περιφέρεια Αττικής, στο πλαίσιο στήριξης κοινωνικών δράσεων μέσα από τα χρηματοδοτικά της εργαλεία, το ΠΕΠ Αττικής, σε συνεργασία με τους ΟΤΑ Α΄ Βαθμού, Ιδρύματα και Οργανώσεις, υποστηρίζει την λειτουργία πλήθους δομών, όπως ξενώνες και συμβουλευτικά κέντρα για την υποστήριξη γυναικών θυμάτων βίας, Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, Δομές αστέγων, Κέντρα Κοινότητας, Κοινωνικά Παντοπωλεία και Συσσίτια. Συνολικά χρηματοδοτούνται 263 δομές με 164 εκ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ