“Πρώτες Βοήθειες στο Σχολικό Περιβάλλον”: Ένα χρήσιμο σεμινάριο στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας

0
21

Στο πλαίσιο του Προγράμματος: «Αγωγή Υγείας μέσω του Σχολείου, της Οικογένειας, της Κοινότητας», ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, σε συνεργασία με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, υλοποίησε το εκπαιδευτικό σεμινάριο “Πρώτες Βοήθειες στο Σχολικό Περιβάλλον – Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση”, για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας, στο 2ο Γενικό Λύκειο Ν. Φιλαδέλφειας, στο 2ο – 3ο – 4ο – 5ο – 6ο – 8ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Φιλαδέλφειας, καθώς και στο 1ο – 2ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Χαλκηδόνας.

Συνολικά εκπαιδεύτηκαν 602 μαθητές και 91 καθηγητές/δάσκαλοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν στην παροχή Πρώτων Βοηθειών στο σχολικό περιβάλλον, στην παροχή Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης, στη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, αποκτώντας τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για να αντιμετωπίσουν επαρκώς, κρίσιμες για τη ζωή καταστάσεις.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας και Δημοτικής Αστυνομίας Σπύρος Μπερδέσης και ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, Προσχολικής Αγωγής και Αναπτυξιακής Πολιτικής Θάνος Λέκκας, ευχαριστούν τα μέλη της Ε.Ν.Ε. για την συνεχιζόμενη, γόνιμη και διαρκή συνεργασία τους, τα στελέχη της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και φυσικά τους διευθυντές των σχολικών μονάδων και όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, για την ενεργό συμμετοχή τους, γεγονός το οποίο αποδεικνύει το υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Ιδιαιτέρες τέλος ευχαριστίες στις νοσηλεύτριες Άννα Καρασαββίδου και Ευσταθία Μαριδάκη, για την εθελοντική συμμετοχή τους στη διεξαγωγή του προγράμματος.

Οι κοινές δράσεις του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος, όχι μόνο θα συνεχιστούν αλλά όπως έχει δεσμευτεί και ο Δήμαρχος της πόλης Γ. Βούρος, θα διευρυνθούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ