ΑρχικήΚερατσίνι – ΔραπετσώναΔήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας: Ανακοίνωση για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλά...

Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας: Ανακοίνωση για επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα

Η ανακοίνωση του Δήμου

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας ενημερώνει τους καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα που έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο παροχής ηλεκτρικής ενέργειας λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών

ότι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την εφάπαξ χορήγηση ειδικού βοηθήματος, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ενεργειακές τους ανάγκες, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΕΝ/ΔΗΕ/7422/130 ΦΕΚ B’ 276/8/23-01-2023.

 

Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται στη Δ/νση Κοινωνικής προστασίας & Αλληλεγγύης, Μ. Ασίας 143, Κερατσίνι (όπισθεν super market Βασιλόπουλος), 1ος όροφος από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 14:00.

Οι προς εξέταση δικαιούχοι του ειδικού βοηθήματος για να υποβάλουν αίτηση πρέπει να πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

Α. Μέχρι και την 31/12/2022 να έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και να παραμείνουν αποσυνδεδεμένοι μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Β. Η αποσύνδεση να έχει γίνει στην παροχή ρεύματος της κύριας κατοικίας του προς εξέταση δικαιούχου.

Γ. Εισοδηματικά κριτήρια

 

Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται από τη ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. απευθείας στον τελευταίο Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας, όπου εκκρεμούν οι οφειλές του δικαιούχου.

Το ποσό του χορηγούμενου βοηθήματος προσδιορίζεται ανάλογα με το ύψος της συνολικής οφειλής του καταναλωτή προς τον Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

Το μέρος της οφειλής που δεν καλύπτεται από το βοήθημα, διακανονίζεται και εξοφλείται από τους καταναλωτές σε άτοκες μηνιαίες δόσεις, ο αριθμός των οποίων ορίζεται από τον εκάστοτε Προμηθευτή ηλεκτρικής ενέργειας.

 

Ο Δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας εξετάζει τις αιτήσεις και τα συνημμένα δικαιολογητικά και στέλνει στη ΔΕΔΔΗΕ τις αιτήσεις που πληρούν τα κριτήρια. Η ΔΕΔΔΗΕ είναι εκείνη που κατόπιν συνεχίζει τη διαδικασία και έχει την πλήρη ευθύνη για το πότε θα συνδεθεί το ρεύμα. Οι καταναλωτές που έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές έως και τις 31/12/2022 από το δίκτυο παροχής υποβάλλουν αίτηση στο Δήμο Κερατσινίου- Δραπετσώνας, η οποία επέχει θέση υπεύθυνης δήλωσης ως προς τα δηλωθέντα στοιχεία. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το τμήμα Προνοιακών Επιδομάτων του Δήμου Κερατσινίου- Δραπετσώνας στο τηλέφωνο 210- 4006860 (εσωτ. 151- 152), Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 έως 14:00.

 

spot_img
spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ