Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας: Ξεκινά η απαλλοτρίωση περιοχής επί της οδού Π. Κωνσταντίνου

0
12

Σε συνέχεια της απόφασης του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου του Υ.Π.ΕΝ. της 4ης Απριλίου 2022, όπου ομόφωνα είχε εγκριθεί, κατόπιν του σχετικού αιτήματος του Δήμου (το αίτημα του Δήμου έχει υποβληθεί στα πλαίσια της υπ’ αρ. 1410/28-2-2020 Πρόσκλησης: Κ.Χ.2020), η δέσμευση ποσού έως 848.355 ευρώ, και ο καθορισμός του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ως «προσωρινού δικαιούχου» στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «Απόκτηση ελεύθερων Κοινόχρηστων Χώρων στις πόλεις», για την χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης επιφάνειας 2.274,41 τ.μ., στα Κ.Χ.1 και 2, στην περιοχή Μπριτάνια και επί της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, με νεότερη απόφασή του το Πράσινο Ταμείο προχώρησε στην ένταξη του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας ως προσωρινού δικαιούχου στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, για τη χρηματοδότηση της απαλλοτρίωσης στα Κ.Χ. 2 και 3, της εν λόγω περιοχής, με παράλληλη δέσμευση ποσού έως 148.435,48 ευρώ.

Συγκεκριμένα πρόκειται για απαλλοτρίωση στο ακίνητο με ΚΑΕΚ 051051115022, επιφάνειας 650,93 τ.μ. στα κ.χ. 2 και 3 στην περιοχή Μπριτάνια και επί της οδού Πατριάρχου Κωνσταντίνου, όπως προαναφέρθηκε.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε πως μία ακόμη πρόταση, μία ακόμη δράση του Δήμου μας πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το Πράσινο Ταμείο. Η Δημοτική μας Αρχή θα προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε το γρηγορότερο δυνατό να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες διαδικασίες για να ξεκινήσει η διαμόρφωση του συγκεκριμένου χώρου βάσει του σχεδιασμού μας. Κάθε τετραγωνικό μέτρο ελεύθερου χώρου – χώρου πρασίνου στο Δήμο μας, συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συμπολιτών μας, των κατοίκων της Νέας Φιλαδέλφειας και της Νέας Χαλκηδόνας. Συμβάλει στο να έχουμε μία πόλη όμορφη, σύγχρονη, περιποιημένη, μία πόλη που θα χαίρεσαι να ζεις. Ευχαριστώ θερμά για μία ακόμη φορά τον Πρόεδρο Στάθη Σταθόπουλο και τα μέλη του Δ.Σ. του Πράσινου Ταμείου, για την άψογη έως σήμερα συνεργασία μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ