Εκδηλώσεις με άρωμα Ελλάδας στο Χαλάνδρι

0
11

“Τη μουσικοχορευτική παράσταση Εν αρχή ήν η γυναίκα, από την Ένωση Ηπειρωτών Χαλανδρίου, φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2023 – Νύχτες Αλληλεγγύης, τη Δευτέρα 10 Ιουλίου. Μια διαδρομή στην παράδοση μέσα από τη μουσική και τον χορό, με σκοπό την ανάδειξη της υπόστασης, του ρόλου, της προσφοράς και της απαντοχής της γυναίκας, κατά την πορεία της στο χρόνο, σε διάφορες περιοχές του Ελληνισμού.

 

Παίζουν οι μουσικοί:

 

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος – κλαρίνο

Γιώργος Μαρινάκης – βιολί

Ηλίας Μαυρίκης – λαούτο

Κώστας Μερετάκης – κρουστά

 

Τραγουδούν:

Σταυρούλα Δαλιάνη, Αλέξανδρος Μαγκλάρας

Ακόμη, το φεστιβάλ παρουσιάζει τη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Εχάραξεν η Ανατολή κι εφώτισεν η Δύση, της ξενιτιάς τα βάσανα, ποιος θα μας τραγουδήσει;» από την Ένωση Αρκάδων Χαλανδρίουτην Τετάρτη 12 Ιουλίου.
Οι Αρκάδες της πόλης, μας καλούν «σε ένα αντάμωμα του ελληνισμού, γύρω από το τραπέζι της ελληνικής παράδοσης, παρουσιάζοντας μια μουσικοχορευτική παράσταση αφιερωμένη στην ξενιτιά, στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τον τόπο τους για να αναζητήσουν μια καλύτερη ζωή, στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, στον όπου γης ελληνισμό, από την Ανατολή ως τη Δύση».

Στην παράσταση συμμετέχουν παραδοσιακή ορχήστρα, τραγουδιστές, χορευτικά τμήματα και ηθοποιοί.

Κείμενο – Σκηνοθεσία: Βασίλης – Δημοσθένης Μπουζαλάς

Ελεύθερη είσοδος

Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για τους πρόσφυγες και τις κοινωνικές δομές της πόλης.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ