Ευχάριστες μελωδίες στη “Γιορτή Χορωδιακής Μουσικής” στη Μεταμόρφωση

0
13

“Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σάββατο 17/6 η “Γιορτή Χορωδιακής Μουσικής” του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής σε μια κατάμεστη αίθουσα στο Συνεδριακό Κέντρο και πολύ κόσμο να παρακολουθεί και από το φουαγιέ και το αίθριο του χώρου τα εκλεκτά προσκεκλημένα Χορωδιακά Σύνολα αλλά και τις αγαπημένες Χορωδίες του Τμήματος Πολιτισμού Δήμου Μεταμόρφωσης.

Η βραδιά κύλισε με καλή ελληνική & διεθνή μουσική, ποικιλία αισθητικών τάσεων και μουσικών ιδιωμάτων, καθώς αποδόθηκαν εναρμονίσεις για χορωδία από το παραδοσιακό και έντεχνο ρεπερτόριο μέχρι την σύγχρονη μουσική, την Jazz και την κλασική μουσική αλλά και πολλές απρόσμενες εκπλήξεις, σε ένα εξαιρετικά διαμορφωμένο πρόγραμμα, από όλα τα σύνολα που συνέπραξαν και συνέβαλαν, το καθένα με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο και τα ειδικά χαρακτηριστικά του στο να απολαύσει το κοινό μια υπέροχη βραδιά!

Στο τέλος της Γιορτής, σε μια μοναδική στιγμή, 120 και πλέον τραγουδιστές, όλες οι Χορωδίες από κοινού, ερμηνεύσαν συνοδεία του Ensemble Δωματίου του Δήμος Μεταμόρφωσης Αττικής την “Ωδή στη Χαρά – Ode an die Freude” των Friedrich Schiller & L. V. Beethoven (εναρμόνιση Θεοδόσιος Αγγ. Σμυρνιός), απόσπασμα από το 4ο μέρος της 9ης Συμφωνίας.


Συμμετείχαν οι Χορωδίες:
– ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ & ΧΟΡΩΔΙΑ “ΑΙΩΝΙΟΙ ΕΦΗΒΟΙ” ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ
Διεύθυνση: Γιάννης Βρυζάκης – Yiannis Vryzakis
– ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ 1ου ΔΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ – 1ο Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης
Διεύθυνση: Γιώργος Σιτώτης – Sitotis Giorgos
– ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ 60+ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ – Δήμος Χαλανδρίου
Διεύθυνση: Ρία Θεοδώρου – Ria Theodorou
– ΜΙΚΤΗ ΧΟΡΩΔΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ – Περιφέρεια Αττικής – Χορωδία Περιφέρειας Αττικής
Διεύθυνση: Ντέπη Σακελλαρίου – Depy Sakellariou
– ΠΕΙΡΑЇΚΟ ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ “LIBRO CORO”- Libro coro
Διεύθυνση: Ανθή Γουρουντή – Anthi Gouroudi

Στην εκδήλωση πέραν των τιμητικών αναμνηστικών που αποδόθηκαν προς τις Χορωδίες τιμήθηκε και ο αγαπητός συμπολίτης μας και διακεκριμένος βαθύφωνος, με συμμετοχές σε όλα τα επαγγελματικά χορωδιακά σύνολα της χώρας (Χορωδία ΕΡΤ, Χορωδία ΕΛΣ, Χορωδία Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.α) και μόνιμο στέλεχος της Μικτής Χορωδίας των Μουσικών Συνόλων του Δήμου Αθηναίων κ. Παναγιώτης Καριώτης για την πολυετή προσφορά του στο Χορωδιακό τραγούδι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ