Τα “16 χρόνια Μαραθωνίου Παιδικής Ανάγνωσης” τίμησαν οι μαθητές του Χαλανδρίου

0
8

“Σε μια όμορφη γιορτή για το βιβλίο και τη φιλαναγνωσία εξελίχθηκε η λήξη του του 16ου Μαραθώνιου Παιδικής Ανάγνωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε, το Σάββατο 10 Ιουνίου, με τη συμμετοχή μικρών αναγνωστών, γονιών και εκπαιδευτικών.

Ο Μαραθώνιος Ανάγνωσης διοργανώνεται, κάθε χρόνο, από την Παιδική Βιβλιοθήκη «Μίμης Βασιλόπουλος», του Δήμου Χαλανδρίου με τη στήριξη των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης». Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας και η επαφή των παιδιών με καλά βιβλία.

Φέτος, έκλεισε με ρεκόρ συμμετοχών, αφού πήραν μέρος περίπου 1.000 μαθητές  από  δημοτικά σχολεία του Χαλανδρίου, αλλά και άλλων δήμων της Αττικής.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος και η κ. Αγγελική Καρακωσταντή, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο κ. Θοδωρής Βασιλόπουλος των βιβλιοπωλείων «Ευριπίδης» και ο κ. Χάρης Ρώμας, πρώην αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού.

Η παιδική βιβλιοθήκη έχει 8.000 μέλη και περισσότερα από 25.000 αντίτυπα βιβλίων τα οποία ανανεώνονται κάθε χρόνο μετά από έρευνα και προτάσεις των βιβλιοθηκονόμων. Πολλοί εκδότες παιδικών βιβλίων στηρίζουν την Παιδική Βιβλιοθήκη προσφέροντας νέους τίτλους.

 

Τις φετινές βραβεύσεις στήριξαν με τις προσφορές τους:

 

► Ο Δήμος Χαλανδρίου, που προσέφερε 10 ετήσιες συνδρομές στις ακαδημίες κολύμβησης του Δήμου.

 

► Βιβλιοπωλεία 

 

► Εκδοτικοί οίκοι

 

► Εταιρείες παιχνιδιών

Στο τέλος της γιορτής όλοι γλυκάθηκαν  με  πολύ – πολύ παγωτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ