ΑρχικήΔιονύσοςΔήμος Διονύσου: Ρητή δέσμευση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα κατά των Λατομείων...

Δήμος Διονύσου: Ρητή δέσμευση του Υπουργού Περιβάλλοντος Κ. Σκρέκα κατά των Λατομείων στο Πεντελικό

Η ανακοίνωση του δήμου

 

«Το φυσικό περιβάλλον του Δήμος Διονύσου ξαναγεννιέται και ζωντανεύει ξανά!

 

Είχα την ευκαιρία σήμερα να επισκεφθώ μαζί με τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, τον Υφυπουργό Γιώργος Αμυράς, τον Γενικό Γραμματέα Δασών Κωνσταντίνο Αραβώση και τον Γενικό Διευθυντή Δασών & Δασικού Περιβάλλοντος Βαγγέλη Γκουντούφα την περιοχή Αγίας Τριάδας στον Άγιο Στέφανο, όπου γύρω στα 35.000 δένδρα, επί το πλείστον πλατύφυλλα, θα φυτευτούν μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο σε συνολική έκταση 500 στρεμμάτων.

 

Πρόκειται για μια χορηγία της εταιρίας «Παπαστράτος» που υλοποιεί η Ομάδα «Σύμπραξις», με εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και του Δασαρχείου και τη στήριξη και συμμετοχή του Δήμου Διονύσου.

 

Στο περιθώριο της συνάντησης είχα την ευκαιρία να θέσω στον Υπουργό Περιβάλλοντος κ.Σκρέκα την αγωνία μας για το ζήτημα των λατομείων που ταλανίζει το Δήμο μας και της επίμονης προσπάθειας εταιριών να εξασφαλίσουν νέες άδειες λατομικών ζωνών και έλαβα τη ρητή διαβεβαίωσή του ότι το ζήτημα αυτό έχει τελειώσει για την περιοχή μας και το Πεντελικό Όρος.

 

Ο Υπουργός μου ξεκαθάρισε, σε συνέχεια παλαιότερων δηλώσεων του Υφυπουργού Περιβάλλοντος κ.Γ.Αμυρά και της Υπουργού Πολιτισμού Λ.Μενδώνη, ότι είναι κάθετα αντίθετος στην εγκατάσταση λατομείων στο Δήμο μας.

 

Μιλήσαμε ακόμη με τον κ.Σκρέκα για το σημαντικό έργο της υπογειοποίησης των καλωδίων μέσης και χαμηλής τάσης της ΔΕΗ, που πρόσφατα, σε υλοποίηση αιτήματός μας, έχει ξεκινήσει και ήδη υλοποιείται στη Δροσιά και συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε συνάντηση τις επόμενες μέρες για να επικαιροποιήσουμε τον οδικό χάρτη των έργων.

 

Στην ίδια συνάντηση θα συζητήσουμε και το ποιος είναι ο πλέον πρόσφορος τρόπος για να θωρακίσουμε σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος το θεσμικό πλαίσιο κατά της εγκατάστασης λατομείων.»

spot_img
spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ